Κέικ καρότου με κρέμα τυριού & άρωμα πορτοκάλι


Αυτή η συνταγή που ανεβάζω σήμερα είναι λίγο διαφορετική και ασυνήθιστη. Κάποιοι αυτό το κέικ το αγάπησαν όταν ανέβηκε στην προσωπική μου σελίδα εδώ. Πρόκειται για μια συνταγή που έρχεται από Αγγλία και από τη φίλη μου Κωνσταντίνα που ξενιτεύτηκε για μια καλύτερη ζωή. Η Κωνσταντίνα έκανε μια quest εμφάνιση, στο site μου τότε, με το κέικ της....για την ακρίβεια το "Κέικ καρότου με κρέμα τυριού & άρωμα πορτοκάλι". 

Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι:
350-400 γραμ τριμμενο καροτο
400 γρ αλευρι
 
300 ζαχαρη.....(150 καστανη,150 λευκη) 
1 κ.σ μελι 
1 κ.γ. κανελα 
1 μπεικιν 
1 βανιλια 
100γρ καρυδια 
50 γρ σταφιδες 
50γρ κονιακ 
Χυμο κ ξυσμα απο 2 πορτοκαλια 
1 ποτηρι γαλα 
225 γρ βουτυρο αγελαδος

Για την επικάλυψη
500 γραμ κρέμα τυρί
200 γραμ κρέμα γάλακτος 
100 γραμ άχνη ζάχαρη Ξυσμα απο 1 πορτοκαλι


Εκτέλεση: Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε μπολ(πρώτα τα στερεά και μετά τα υγρά) και αναμιγνύουμε με το μίξερ ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να γίνει μια αφράτη ζύμη. Το τοποθετούμε σε φόρμα κέικ που έχουμε είτε στρόγυλλη είτε σε ορθογώνια. Ψήνουμε το κέικ στο προθερμασμένο φούρνο στους 160C για 1 ώρα και 30 λεπτά. Με μια οδοντογλυφίδα τρυπάμε για να δούμε ότι έγινε και έχει στερεή μορφή. Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο και το αφήνετε λίγα λεπτά στο ταψί να “σταθεί”. Για την επικάλυψη κρέμας τυριού: Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να έχετε μια λεία και αφράτη κρέμα. Απλώνουμε τη κρέμα πάνω από το κρύο κέικ, και έτοιμο.




Φτιάξτε κι εσείς τη συνταγή αυτή και πείτε μου τα σχόλια σας!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Adbox

@templatesyard