Μπισκότα κανέλας (Snickerdoodles)


Τον τελευταίο έναν χρόνο, έχω μπει σε ένα πρόγραμμα διατροφής. Οπότε είναι αναπόφευκτο πλέον να μαγειρεύω περισσότερο υγιεινά και να προσέχω γενικότερα τι τρώω. Πρόσφατα μέσα από ένα βίντεο στο YouTube ανακάλυψα τα μπισκότα Snickerdoodles. Εικάζεται ότι τα συγκεκριμένα μπισκότα είναι γερμανικής προέλευσης και ότι το όνομα είναι μια διαφθορά της γερμανικής λέξης Schneckennudeln, που σημαίνει «ζυμαρικών σαλιγκάρι». Στην Ελλάδα αναφέρονται ως μπισκότα κανέλας. Το θέμα είναι ότι πρόκειται για μπισκότα υγιεινά, χωρίς γλουτένη, αν το επιθυμείτε, και φτιάχνονται γρήγορα.

Τα υλικά μας:
1 1/2 φλιτζάνια αλεύρι αμυγδάλου, περισσότερο αν χρειαστεί (έχω αυτό εδώ)
αλεύρι βρώμης 3/4 φλυτζανιών (χωρίς γλουτένη εάν είναι απαραίτητο) - (χρησιμοποίησα αυτό εδώ)
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 
1/4 κ.γ. θαλασσινό αλάτι 
1/2 κ.γ. κανέλα 
1 κ.γ. χυμό λεμονιού 
σιρόπι σφενδάμου 1/3 φλυτζανιών 
1/4 φλιτζάνι λάδι καρύδας, λιωμένο 
2 βανίλιες 

Γαρνίρισμα/Επικάλυψη
2 κ.γ. κανέλα 
1/4 φλιτζάνι ζάχαρη καρύδας (χρησιμοποίησα αυτή εδώ)

Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C. Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα. Για να φτιάξουμε την επικάλυψη, προσθέτουμε την κανέλα και τη ζάχαρη καρύδας σε ένα μικρό μπολ και ανακατέψτε μέχρι να ομοιομορφωθούν. Αφήνουμε στην άκρη και συνεχίζουμε με τη ζύμη. Για να φτιάξουμε τη ζύμη, βάζουμε το αλεύρι αμυγδάλου, το αλεύρι βρώμης, το μπέικιν πάουντερ, το θαλασσινό αλάτι και την κανέλα σε ένα μέτριο μπολ και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, το σιρόπι σφενδάμου, το λάδι καρύδας, τη βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε μια ομοιόμορφη ζύμη. Αν το μείγμα είναι πολύ υγρό, προσθέτουμε λίγο περισσότερο αλεύρι βρώμης. Φτιάχνουμε τα μπισκότα και τα κυλάμε στη ζάχαρη καρύδας κανέλας. Έπειτα τα βάζουμε στη λαδόκολλα. Ψήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Αφαιρούμε από τον φούρνο και τα βάζουμε να κρυώσουν τελείως πριν σερβίρουμε.


Φτιάξτε κι εσείς τη συνταγή αυτή και πείτε μου τα σχόλια σας!!!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια