Το προφιτερόλ των Χριστουγέννων

Οι γιορτές των Χριστουγέννων φτάνουν στο τέλος τους, σάς έχουν περισσέψει μελομακάρονα ή βασιλόπιτα και δεν ξέρετε τι να τα κάνετε; Πάντως μην τα πετάξετε!!! Σας έχω τη λύση. Το κάνω κάθε χρόνο αφού πάντα κάτι θα περισσέψει από τα γλυκά των γιορτών. Το προφιτερόλ των Χριστουγέννων έχει για βάση του τα μελομακάρονα ή τη βασιλόπιτα. Η κρέμα σοκολάτας από πάνω γίνεται μέσα σε 10 λεπτά και έτσι έχετε στο σπίτι ένα γλυκό που θα φύγει μέσα σε λίγες ώρες. 

Τα υλικά μας:
Μελομακαρόνα ή βασιλόπιτα (που σας έχει περισσέψει)
1 λίτρο γάλα
2 αυγά
125 γρ ζάχαρη
50 γρ κορν φλάουρ 
60 γρ κακάο
μισή κουβερτούρα
σαντιγί (προαιρετικά για το γαρνίρισμα)
τριμμένη κουβερτούρα (για γαρνίρισμα)
κυπελλάκια-μπολάκια μιας χρήσης (για σερβίρισμα)

Εκτέλεση: Ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι με τη σειρά, το γάλα, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, το κακαό και τα αυγά. Τα χτυπάμε για 10 λεπτά με ένα σύρμα. Κατά τη διάρκεια του χτυπήματος, ρίχνουμε μισή κουβερτούρα και να γίνει το μείγμα πιο σοκολατένιο και γευστικό. Μόλις σφίξει το μείγμα αποσύρουμε από τη φωτιά. Βάζουμε στη σειρά τα πλαστικά κυπελλάκια μιας χρήσης ή μικρά μπολάκια. Στη βάση τους, βάζουμε από ένα μελομακάρονο ή ένα κομμάτι βασιλόπιτα και τα πατάμε για να καλυφθεί ο πάτος. Το κομμάτι της βασιλόπιτας μπορείτε να το σιροπιάσετε, ωστόσο δεν είναι υποχρεωτικό. Ρίχνουμε από πάνω την κρέμα σοκολάτας. Για το γαρνίρισμα μπορούμε να ρίξουμε από πάνω σαντιγί και τριμμένη κουβερτούρα ή ένα από τα δύο. Σκεπάζουμε με μια πλαστική μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Το προφιτερόλ είναι έτοιμο. 



Φτιάξτε κι εσείς τη συνταγή αυτή και πείτε μου τα σχόλια σας!!!

2 σχόλια :

  1. Ωραία ιδέα! Και εύκολο! Όταν λέτε κουβερτούρα, ποια από όλες εννοείτε; Ευχαριστώ πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την κουβερτούρα την κλασσική, την μαύρη, είτε Γιώτης είτε της Nestle.

      Διαγραφή

My Instagram

Copyright © Look & Cook. Made with by OddThemes