Βάψιμο αυγών με κλωστές

Δύο χρόνια πριν, Μεγάλη Πέμπτη έβαψα για πρώτη φορά μόνη, τα πασχαλινά αυγά. Η πασχαλιάτικη αυτή ανάρτηση δημοσιεύτηκε στο προσωπικό μου ιστολόγιο εδώ. Κάθε χρόνο τέτοια μέρα συνηθίζεται οι περισσότεροι, όπως και εμείς, να βάφουν τα αυγά τους. Οι περισσότεροι γνωστοί μου και γενικά οι φίλοι είτε δικοί μου είτε των γονιών μου βάφουν τα αυγά τους με τις γνωστές βαφές που κυκλοφορούν στα super markets. Οι παλιοί, όπως η γιαγιά μου και η θεία μου συνεχίζουν με τον παλιό παραδοσιακό τρόπο...να βάφουν τα αυγά με τα παντζάρια. Δεν χρησιμοποίησα ούτε βαφές ούτε κρεμμύδια ούτε και παντζάρια αλλά έβαψα τα αυγά με κλωστές, ίσως τον καλύτερο δυνατό φυσικό, εύκολο και οικολογικό τρόπο. 


Τι θα χρειαστούμε:
Αυγά
Κλωστές (ζητείστε τις ως κλωστές φλος και προτιμήστε ότι χρώμα θέλετε)
Αλουμινόχαρτο (για το τύλιγμα των αυγών)
Ξίδι
Λάδι


Εκτέλεση:Αρχικά βάζουμε τα αυγά σε ένα μπολ και τα πλένουμε. Ταυτόχρονα κόβουμε κομμάτια αλουμινόχαρτου, όσα είναι και τα αυγά μας. Ανακατεύουμε τις κλωστές όλων των χρωμάτων μαζί μέσα σε ένα ρηχό πιάτο (Εγώ είχα κλωστές χρώματος κόκκινες, κίτρινες, πορτοκαλί, μαύρες). Έχοντας  βρεγμένα τα αυγά, τα ρίχνουμε και τα κατρακυλάμε μέσα στις κλωστές ώστε να κολλήσουν από μόνες τους. 
Τυλίγουμε προσεκτικά το αυγό με το αλουμινόχαρτο και το τοποθετούμε μέσα σε μια κατσαρόλα. 

Μόλις τελειώσουμε με όλα τα αυγά γεμίζουμε τη κατσαρόλα με νερό μέχρι να καλυφτούν όλα τα αυγά. Ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα και ένα μικρό φλιτζανάκι του καφέ ξίδι(εκεί που βάζετε τον ελληνικό) και αφήνουμε να βράσουν για ένα 15λεπτο. Μόλις τα βγάλετε από την κατσαρόλα, αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και τοποθετείτε τα αυγά σε ένα πιάτο. Μόλις κρυώσουν γυαλίζετε τα αυγά με ένα πινέλο το οποίο το έχετε βουτήξει σε λίγο λαδάκι. Τα αυγά είναι έτοιμα!!!

Καλή Ανάσταση &  Καλό Πάσχα!!!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια